Vi reparerer og vedligeholder jeres tæpper

Persiske tæpper bør støvsuges ofte for at undgå, at sand og støv slider kæde- og skudtråd i bunden af tæppet. Støvsug i luvens retning – derved forhindres, at luv trådene løsner sig. Mindre tæpper kan med fordel rystes udenfor – man må aldrig banke persiske tæpper.

Vask og reparation bør overlades til en fagmand. Mindre pletter kan forsigtigt fjernes med en fugtig klud med sæbevand – ikke sulfo. Vær dog opmærksom på, at f. eks. afghanske tæpper slet ikke tåler vand. Flere oplysninger om et godt køb kan De få, hvis De besøger vores udstilling.

Vi har arbejdet med reparationer i mange år, og det er lige så spændende om arbejdet drejer sig om huller, hvor der skal isættes nye kæder og skud, før man kan knytte mønsteret op igen, eller om det drejer sig om kanter og frynseender der skal udbedres. Reparation af tæpperne bør derfor foretages når der opstår skader på dem.

Vedligeholdelse

Ønsker De at bevare et ægte i generationer er det vigtigt at det plejes. Derfor er det vigtigt at tæppet bliver støvsuget regelmæssigt, man skal endvidere være opmærksom på at støvsuge med luven.

Man skal undgå direkte sol på tæppet, over en længere periode med direkte sol kan medføre at tæppet falmer i det bestemte område hvor solen falder.

Oftest glider et tæppe hvis man har et trægulv eller lignende, i sådanne tilfælde anbefaler vi underlag som tilpasses efter tæppets størrelse.

Reparation

Vi er specialister i reparation af ægte tæpper. Eksempel påsætning af nye frynser, slid i kanter m.m. Tag Deres tæppe med ind i forretningen og få en samtale om hvad vi kan være behjælpelig med.

Ægte tæpper slides af støv og sandpartikler og bør derfor jævnligt vaskes på den rette måde, så tæppet atter får nyt liv!

Tæppebankning frarådes generelt, da dette skader tæppet. Vores specialister fortager sågar pletterensning, hvis uheldet har været ude.

Lad vores specialister hjælpe med at bevare værdien af deres ægte tæpper. For at bevare tæppets værdi så længe som muligt skal det ses efter og repareres om nødvendigt. Vores specialister foretager reparationer af enhver art, såsom kanter, frynser, strækning og nedslidte mønstre, som genskabes på ny.